4 звезден хотел в град София

4 звезден хотел: Какво трябва да знаем за  категоризацията на хотелите?

Броят на звездите на един хотел показва на клиентите какво да очакват при настаняването си в него. Всяка нова звезда, добавена към името на хотела, посочва по-горна категория, което означава повече удобства и услуги за потребителите. Но тъй като много хора не са наясно какво точно да ще получат от всяка от тези категории, затова ще ги представим по-подробно тук.

Каква е разликата между един 3-звезден и 4-звезден хотел?

1-звезден хотел– това са хотели с ограничени по размери стаи – около 9 кв. м., в което пространство ще имате на разположение гардероб, легло, мивка и нощно шкафче. Банята е обща и външна за стаята. Възможно е да има място за паркиране, но може и да няма такова.

2-звезден хотел – В тези хотели освен описаните по-горе условия, в стаите има телефон, телевизор и самостоятелен санитарен възел, както и по един сейф на всеки пет стаи. Освен това такъв хотел разполага  със зелена градинка, ресторант и водна декоративна площ.

3-звезден хотел – При 3-зведните хотели самостоятелният санитарен възел е задължително условие в стаите, които освен това са оборудвани с климатик, телефон и телевизор. Можете да очаквате ежедневна смяна на хавлиите и бельото, заедно с цялостно почистване на стаите. Към хотела има охраняем паркинг, перално помещение, ресторант, бар и/или други места за развлечение. Достъпът на инвалиди до хотела е осигурен.

4-звезден хотел – В тази категория хотели стаите вече са много по-просторни от по-долните категории. Те са оборудвани с мини бар, фотьойл, диван и други удобни мебели. Гостите на хотела могат да се възползват от спа център, фитнес зала, салон за красота и ресторант. Във всяка стая има осигурен достъп до интернет, а всеки 4 звезден хотел  трябва да разполага с поне един басейн, независимо дали е закрит или открит. Има специални изисквания и към персонала на такъв хотел, който трябва да владее чужд език и да носи униформи.

5-звезден хотелТук ще имате на разположение просторни и широки стаи, с душ кабина и вана. Такъв 5-звезден хотел отговаря на всички изисквания за безопасност, имат изключително добра климатизация и вентилация. Денонощното качествено обслужване е гарантирано, а на територията на хотела задължително има два басейна – открит и закрит, както и придружаващите ги бар, плажни легла, шезлонги, парти зона, палми и чадъри.