Струва ли си да си набавим спирулина, ако планираме детокс диета?

Всеки, който има желание да направи нещо повече за здравето си, за да издържи на всекидневния стрес, който нараста непрестанно, има някои идеи за това как да го направи.

Много хора започват да спортуват усилено или преминават на различни видове диети или просто увеличават приема на полезни вещества, за сметка на някои вредни храни. За целта често търсени за суперхраните, които спомагат подобряване функциите на организма, като го снабдяват с много полезни съставки. Такава е познатата спирулина през https://spirulina.bg/, която в последните години стана хит за тези, които желаят да подобрят енергията си имунитета на организма, да обновят клетките или да намалят лошия холестерол.
Струва ли си да си набавим спирулина, ако планираме детокс диета?

Струва ли си да си набавим спирулина, ако планираме детокс диета? Поради антиоксидантните действия на водораслото, то често се употребява за пречистване на организма от тежки метали и други вредни вещества, като се нарежда на водещи позиции сред полезните храни в това отношение. Възобновява клетките и поддържа тонуса до такава степен, че се препоръчва и при хронична умора и дори при депресивни състояния. Ето защо тя често е част от здравословното меню, като спомага възстановителните сили на организма. Как се употребява спирулина най-пълноценно? В свеж вид и в студени ястия и напитки, тъй като топлинната обработка значително намалява нейните полезни качества. Към смутита и фрешове, салати и дори със закуската от кисело мляко. Спирулина вече може да се намери и у нас в напълно свеж вид, благодарение на Algae Bulgaria, където се произвежда в био ферма и то под постоянен контрол. Вижте повече за нейните качества на биостимулатор и антиоксидант в страниците на spirulina.bg и преценете сами.