Кои са най-популярните пици във Варна и по света?

Никой не отказва да хапне нещо вкусно и добре приготвено.

Популярните в света ястия не са случайно такива, а разчитат именно на вкуса и историята си. Още едно място, където можете да хапнете с удоволствие е tessto.com с пици във Варна и региона.

За родина на класическата пица се смята Неапол, Италия, но заради своята кулинарна гъвкавост и възможност всеки път да бъде различно поднесена варианти на пица можете да опитате на различни места по света,а влиянието на съответните култури е осезаемо. Така например в САЩ предпочитат супер месната пица, а в Япония – такава с морски дарове. Но истински добрата пица е тази, която е приготвена според личните ви предпочитания. Поради тази причина модерната онлайн пицария tessto.com във Варна разчита на богато меню и личния вкус на клиента, като предлага опция за добавки по избор. Но ако все още нямате фаворит измежду голямото разнообразие от пици, ще ви дадем няколко варианта, които са много популярни във Варна и по света.

Маргарита – може би това е най-известната пица, за която са чували дори най-малките деца. Измислена е от Рафаело Еспозито в началото на 19 век с цел да впечатли кралското семейство и жъне огромен успех, защото съставките й напомнят италианското знаме в цветово отношение- червен доматен сос, моцарела и босилек. Днес е изключително предпочитана заради ниската си калоричност и отличен вкус, станал разпознаваем като класически по отношение на италианската пица.

Кои са най-популярните пици във Варна и по света?

Мексикана. Още от името на тази пица си личи, че трябва да се очаква нещо люто. В tessto.com са предпочели това да бъде разпространената в Южна Америка чушка халапеньо която освен с пикантния си вкус, се отличава и с богатото си съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти, нареждайки до основни продукти за здравословно хранене.
Сладка пица. Вероятно сте чували, американската кухня се слави с разнообразие от пайове. Да, но не е необходимо да пътувате до там, за да се насладите на подобен десерт. Сладката пица се приготвя като солената, но за гарниране се използват плодове, кондензирано мляко, шоколад, сладко и др. Резултатът е вкусен и интересен десерт, който може да впечатли дори и заклети кулинарни критици.