Месарница в София

Какво месо да избера от месарница в София?

Една месарница в София трябва да поддържа висок стандарт на качество, за да продължи да функционира и да развива бизнеса си. Необходимо е да предлага единствено най-добрите месни продукти с доказан произход и обработени с високотехнологично оборудване.

Много месарници в София разполагат със собствени производствени бази, което е голям плюс. Тези предприятия са сертифицирани според европейските стандарти и норми. За да придобие един магазин за месо постоянна клиентела, потребителите трябва да са сигурни в грижата за продуктите и в качеството им. Трябва също да имат възможност да избират между много видове разфасовки, които да са удобни в домакинството.

Какво се предлага във всяка месарница в София?

Всяка месарница в София предлага богат избор от охладени меса: агнешко, телешко, свинско, пилешко и др. Нека разгледаме какво съдържат, за да ви помогнем в избора на подходящото месо.

Телешко месо

Специалистите по хранене са единодушни, че телешкото месо трябва да присъства в балансираното хранене, тъй като съдържа пълноценни белтъчини и добро съотношение между ненаситени и наситени мастни киселини. Освен това съдържа достатъчно количество витамин В12, В61 В3, желязо, цинк, селен, фосфор, магнезий и др.

За да разпознаете месото на младото животно от говеждото, трябва да изберете месо със по-светъл розов цвят, което няма почти никаква мазнина. За разлика от него, говеждото е с тъмночервен цвят и с жълти нишки лой.

Свинско месо

В него се съдържат витамини от група Б и витамин А, както и магнезий, желязо, цинк, селен, фосфор, натрий и др. Предпочитано е главно заради невероятния си вкус, но и когато е добре почистено от тлъстини, съдържа само 5% мазнини, което не повишава инсулина в тялото.

Агнешко месо

Отново чудесен източник на витамините от група В, както и на необходимите минерали. Въпреки че това месо е по-мазно от телешкото, все пак не е толкова мазно, колкото свинското и е подходящо за редица хранителни режими. Ако желаете да различите агнешкото месо от това на възрастното животно, трябва да изберете по-светъл цвят – червено-розов с по-светла на цвят мазнина. За разлика от него, овчето месо е тъмно червено с тъмно жълта мазнина по него.

Пилешко месо

Пилешкото месо съдържа голямо количество калий и фосфор, и по-малко калций, магнезий, селен, цинк и др. От групата витамини В, в това месо се съдържа най-много витамин В4, както и витамин А. Месото е ниско калорично и много подходящо за диетични режими, тъй като е с много ниско съдържание на мазнини.