Откъде идва европейското знаме и можем ли да поръчаме?

Ако се интересувате от вексилология или науката изследваща различните видове знамена и флагове, то може би имате доста пространни данни, относно различните варианти през годините, които се отнасят до различните държави.

Ако ли не, то може да ви бъде интересно да узнаете някои интересни факти. На страниците на zname.bg, можете да откриете откъде идва европейското знаме от zname.bg и можем ли да поръчаме? Освен, като символ на Европейския съюз, европейското знаме се свързва и с дота по-широк контекст, а именно единството на всички страни в Европа, независимо дали са членки на организацията или не. Става дума за единство и хармония между народите, което е и смисъла на звездите, изобразени върху него. А знаете ли, че за символиката на българското знаме няма категорично мнение?
Откъде идва европейското знаме и можем ли да поръчаме?
Смята се, че бялото е символ на духовенството и чистотата, че зеленото означава тучната природа на нашите земи,а червеното е символ на кръвта, с която е пропита земята, която за защитавали нашите предци. Според друга теория, към която могат да се спуснат някои паралели, това са символите на трите съсловия – духовенство, работници, войници, по примера на значението на други индо-ирански народи, чиито цветове в знамената са с подобно значение. Интересен е фактът и че в различните народи, вярванията и символиката на отделни цветове и форми, се различават и могат да бъдат дори противоречиви.

За това, разглеждайки знамената на даден народ, би следвало да се отчитат фактори, като култура и вярвания, както и историята и природните забележителности. Ако имате желание да поръчате определено знаме, можете да разгледате каталога, където ще намерите много видове на различни народи, както различни размери и изработка на европейското знаме. Според това за какви условия ще се използват знамената, могат да се изберат различни стойки и апликации. Например европейското знаме, се предлага с двойно апликирани звезди в един вариант, както с напечатани, като всичко зависи от вашия избор и намерение за ползване и поставяне. Вижте подробности в каталога на Знамебг и преценете.