Могат ли горивните камери да работят като огнище?

Знаете ли, че всъщност българските семейства още в миналото са се радвали на камини в дома си?

Може би звучи странно, тъй като камината тогава не е била позната под вида, в който ние я употребяваме днес, но това е факт. Във всяка българска къща е имало огнище, което освен за готвене и внасяне на по-приветлива атмосфера нощем, се е използвало и за отопление през студените месеци. В съвремието всеки българският дом също може да се радва на подобен вид камина с избора на подходяща горивна камера, която да отоплява и да внася уют, каквито и да са размерите на жилището.

Например от kamini-eurostandart.com предлагат горивни камери, българско производство от „Камини Евростандарт“, които са изгодни и притежават завидно добри характеристики. Сред тях са:

– Възможност за регулиране на първичния въздух и на тягата;
– Голям вграден пепелник;
– Възможност за хоризонтално и вертикално отваряне на панела;
– Опция въздушна риза с вграден нагнетателен вентилатор под горивна камера.

Идеята обаче да може да превръщате своята камина и в огнище е доста примамлива. Нерядко камините се монтират в двора в близост до барбекю или просто за по-уютна атмосфера, през хладните пролетни и есенни вечери. В този ред на мисли практично решение е да се доверите на българските горивни камери за камини, които както вече споменахме могат да се отварят и хоризонтално и вертикално. По този начин всяка камина с горивна камера от този тип е способа да се превърне в огнище в огъня, на което може да приготвите различни видове храна или просто да се радвате на играещият огън.

За съжаление, макар всичко описано да звучи прекрасно – много домакинства у нас са на мнение, че закупуването на качествена горивна камера и монтирането й с камина, която да има хубав дизайн – е луксозна инвестиция. В тази връзка можем да кажем, че „Камини Евростандарт“ освен производител, биват и разпространител, работейки освен с българските горивни камери, още и с френски такива. Те предлагат на клиентите си богат избор на всякакви цени, като може да се възползвате от услугите им, както за производство на камини, така и за техния монтаж. А гъвкавите им оферти и добри цени позволява постигането на този комфорт и топлина в дома значително по-изгодно.

Могат ли горивните камери да работят като огнище?

Настрана от всички опции, които притежават горивните камери на kamini-eurostandart, за да изберете най-подходящата за вашия дом обаче е добре да се консултирате и с експерт в областта. Фирмата производител предлага надеждна консултация, така че да се ориентирате, в зависимост от функциите, които желаете да изпълнява вашата камина – на коя горивна камера да се спрете.

Можете да разгледате различните варианти в каталога им онлайн или да се свържете с тях и да ги посетите на място – където да разгледате лично възможните горивни камери. Не пропускайте да се информирате и за вариантите, по които бихте могли да се възползвате от опциите поръчка, доставка, монтаж, както и да разгледате примерните цени на камини. Те ви очакват на един клик разстояние на kamini-eurostandart.com.